Tradice

Tradice

Staří Egypťané lpěli na tradicích a poctivě je dodržovali po tisíce let. Asi každý slyšel o mumifikaci zemřelých, aby se duše dochovala na věčné časy a o pohřbívání s pohřební výbavou. Věřili, že čím bohatší pohřební výbava bude, tím lépe se bude mít na druhé straně. Proto součástí výbavy byly i sošky sluhů, aby mrtvému sloužili navěky.

Vedli si kalendář, kam zaznamenávali důležité události a předpovědi. Docela přesně dokázali spočítat, jak bude na úrodu bohatý rok podle nilských záplav. Záplavy byly velmi důležité, přinášely úrodné bahno, na kterém pak mohli pěstovat svou úrodu. Čím větší záplavy tím lépe avšak do jisté míry, obrovské záplavy naopak ničily úrodná pole a rok byl chudší.

Egyptský kalendář

Rok starých Egypťanů se dělil na tři roční období po čtyřech měsících, které získaly své názvy podle náboženských svátků typických pro ten či onen měsíc a z nichž každý čítal třicet dní, zbylých pět kalendářních dnů bylo věnováno svátkům rozličných božstev.
Číst celé »

Mumifikace, balzamování

Staří egypťané věřili, že smrtí člověka život nekončí. Naopak. Věřili, že smrt je pouzepřechod do jiného světa. Pro posmrtný život však muselo být tělo zemřelého náležitě připraveno.
Číst celé »

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook